Jadłospis na nadchodzący tydzień

Poniedziałek - 16.09.2019

8:30 ŚNIADANIE:

  • Kakao ( mleko, kakao)
  • Pyszne i zdrowe kanapeczki kolorowe (pieczywo pszenne, żytnie, masło,szynka, ser żółty, pomidor, ogórek, sałata, jajko, papryka)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (jabłka, marchew)

11:00 ZUPA

  • Pomidorowa z ryżem ( drób, marchew, pietrucha korzeń, seler korzeń, por, cebula, przecier pomidorowy, ryż, śmietana)

13:30 II DANIE:

  • Makaron z twarogiem (makaron, twaróg, jogurt naturalny, cukier waniliowy)
  • Kompot ( owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Jogurty owocowe
Wtorek - 17.09.2019

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbata owocowa
  • Kasza manna z syropem malinowym (mleko, kasza manna, cukier, syrop)
  • Kanapki z białego/ciemnego pieczywa z serkiem Almette (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, serek Almette)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (jabłko, marchew)

11:00 ZUPA:

  • Rosół z makaronem (drób,marchew, pietruszka korzeń i nać, seler korzeń, cebula, por, makaron)

13:30 II DANIE:

  • Kotlety drobiowe (pierś z kurczaka, jaja, masło, przyprawy, bułka tarta)
  • Puree ziemniaczane (ziemniaki, jogurt naturalny, masło)
  • Surówka (marchewka)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Ciastka maślane (mąka, masło, żółtka, cukier puder, marmolada)
Środa - 18.09.2019

8:30 ŚNIADANIE:

  •  Herbata z cytryną
  • Kanapki z białego/ciemnego pieczywa z  szynką/serkiem owocowym (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, szynka, serek owocowy)
  • Sałatka z kurczakiem i ryżem (kurczak, ananas, rodzynki, kukurydza, papryka, ryż, majonez)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (marchew, jabłko)

11:00 ZUPA:

  • Barszcz zabielany (drób, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, por, ziemniaki, buraki, śmietana)

13:30 II DANIE:

  • Knedle ze śliwkami (ziemniaki, jaja, mąka, sól, śliwki, śmietana)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Wafle z karmelem (wafle tortowe, masa kajmakowa)
Czwartek - 19.09.2019

 

 

8:30 ŚNIADANIE:

  •  Herbata owocowa
  • Kanapki z białego/ciemnego pieczywa z masłem, serem i ogórkiem (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, ser, ogórek)
  • Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (mleko, płatki kukurydziane bezglutenowe)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (marchew, jabłko)

11:00 ZUPA:

  • Kapuśniak (drób, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, ziemniaki, kapusta, koper)

13:30 II DANIE:

  • Gulasz z kaszą pęczak (mięso wieprzowe, mąka, cebula, marchew, przyprawy, kasza pęczak)
  • Surówka (ogórki korniszone)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Drożdżówka
Piątek - 20.09.2019

 

 

8:30 ŚNIADANIE:

  •  Herbata owocowa
  • Kanapki z białego, ciemnego pieczywa z masłem, serkiem i pomidorem (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, serek, pomidor)
  • Sałatka z brokułem (brokuł, kukurydza, ogórek konserwowy, jaja, majonez)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (marchew, jabłko)

11:00 ZUPA:

  • Fasolowa (drób, wędzonka, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, por, fasola, ziemniaki, przecier pomidorowy, majeranek)

13:30 II DANIE:

  • Jajko sadzone (jajka, masło) 
  • Puree ziemniaczane (ziemniaki, jogurt naturalny, masło)
  • Surówka (groszek z marchewką)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Sałatka owocowa
X