Jadłospis na nadchodzący tydzień

Poniedziałek - 25.03.2019

8:30 ŚNIADANIE:

  • Kakao (mleko, kakao)
  • Pyszne i zdrowe kanapeczki kolorowe

                                                ( bułka pszenna, żytnia, masło, szynka, ser, pomidor,ogórek, sałata, jajko, papryka)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (jabłko. marchew)

11:00 ZUPA:

  • Koperkowa (drób, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, por, śmietana, ryż)

13:30 II DANIE:

  • Makaron w sosie śmietanowym (makaron, boczek wędzony, ser, śmietana, czosnek)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Jogurty owocowe
Wtorek - 26.03.2019

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbata owocowa
  • Zupa mleczna z ryżem (mleko, ryż)
  • Kanapeczki z białego / ciemnego pieczywa  z twarogiem/dżemem (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, twaróg, dżem)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (jabłko. marchew)

11:00 ZUPA:

  • Krupnik (drób, marchew, pietruszka korzeń i nać , seler korzeń, por, cebula, ziemniaki, kasza jęczmienna)

13:30 II DANIE:

  • Bitki drobiowe( drób, rosół drobiowy, cebula, por, mąka, śmietana)
  • Puree ziemniaczane ( ziemniaki, jogurt naturalny, masło)
  • Surówka (kapusta, marchew, rzodkiewka, ogórek, papryka, curry)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Kisiel
Środa - 27.03.2019

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbata z cytryną
  • Parówki z szynki
  • Kanapeczki z białego / ciemnego pieczywa z serem żółtym, pomidorem i ogórkiem (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, ser żółty, pomidor i ogórek)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (jabłko. marchew)

11:00 ZUPA:

  • Barszcz biały (drób, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, ziemniaki, kiełbasa, jaja, majeranek)

13:30 II DANIE:

  • Placki marchewkowe ( ziemniaki, marchew, mąka, jaja, cebula)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Budyń z sosem malinowym (mleko, budyń, cukier waniliowy)
Czwartek - 28.03.2019

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbatka rumiankowa
  • Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (mleko, płatki kukurydziane bezglutenowe )
  • Kanapeczki z białego / ciemnego pieczywa z masłem, pasztetem, serkiem Almette i ogórkiem (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, pasztet, serek Almette, ogórek)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (jabłko. marchew)

11:00 ZUPA:

  • Rosół (drób, marchew, pietruszka korzeń i nać, seler korzeń, cebula, por, makaron)

13:30 II DANIE:

  • Gulasz z kaszą pęczak (mięso wieprzowe, cebula, mąka, kasza pęczak)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Ciasto domowe (mąka, jaja, cukier, margaryna, proszek do pieczenia, marchew)
Piątek - 29.03.2019

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbatka owocowa 
  • Sałatka z brokułem i jajkiem (jaja, brokuł, kukurydza, ogórek konserwowy,majonez)
  • Kanapeczki z białego / ciemnego pieczywa z masłem, serkiem żółtym ( pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, ser)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (jabłko. marchew)

11:00 ZUPA:

  • Grochówka (drób, wędzonka, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, ziemniaki, groch, majeranek)

13:30 II DANIE:

  • Pierogi ruskie ( maka, żółtko, mleko, masło, boczek, cebula, ziemniaki, twaróg)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Wafle z marmoladą(wafle tortowe, marmolada)
X