Jadłospis na nadchodzący tydzień

Poniedziałek - 24.02.2020

8:30 ŚNIADANIE:

  • Kakao (mleko,kakao)
  • Pyszne i zdrowe kanapeczki kolorowe (bułka pszenna, żytnia, masło, szynka, ser żółty, pomidor, ogórek, jajko, papryka)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (jabłko, marchew)

11:00 ZUPA:

  • Rosół z makaronem (drób, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, por, makaron)

13:30 II DANIE:

  • Naleśniki z dżemem (mąka, jaja, mleko, cukier, dżem)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jarzyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Jogurty owocowe
Wtorek - 25.02.2020

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbata owocowa
  • Makaron z budyniem (makaron, budyń)
  • Kanapki z białego/ciemnego pieczywa z serkiem Almette (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, serek Almette)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (jabłko, marchew)

11:00 ZUPA:

  • Koperkowa z ryżem (drób, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, por, cebula, ryż, koper)

13:30 II DANIE:

  • Nuggetsy drobiowe (pierś z kurczaka, przyprawy, jaja, bułka tarta)
  • Puree ziemniaczane (ziemniaki, masło, jogurt naturalny)
  • Surówka (kapusta świeża, papryka, ogórek korniszony)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Wafle z masą krówkową (wafle tortowe, masa kajmakowa)
Środa  - 26.02.2020

8:30 ŚNIADANIE:

  •  Herbata owocowa
  • Kanapki z białego/ciemnego pieczywa z  serkiem, pasztetem i ogórkiem(pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, serek, pasztet, ogórek)
  • Sałatka z selera (szynka, seler, ogórek konserwowy, kukurydza, jaja, majonez)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (marchew, jabłko)

11:00 ZUPA:

  • Krupnik (drób, marchew, pietruszka korzeń i nać, seler korzeń, cebula, ziemniaki, kasza jęczmienna)

13:30 II DANIE:

  • Kopytka z sosem jogurtowym (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, ziemniaki, jaja, jogurt naturalny)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Galaretka owocowa
Czwartek - 27.02.2020

8:30 ŚNIADANIE:

  •  Herbata owocowa
  • Kanapki z białego/ciemnego pieczywa z masłem, szynką, serem i pomidorem(pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, szynka, ser, pomidor)
  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi (mleko, płatki owsiane)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (marchew, jabłko)

11:00 ZUPA:

  • Barszcz zabielany (drób, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, por, ziemniaki, buraki, śmietana)

13:30 II DANIE:

  • Gulasz z kaszą pęczak (mięso  wieprzowe, cebula, marchew, przyprawy, kasza pęczak)
  • Surówka (ogórek korniszony)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Drożdżówka (mąka, jaja, cukier, drożdże, mleko, masło)
Piątek - 28.02.2020

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbata z cytryną
  • Kanapki z białego, ciemnego pieczywa z serkiem topionym (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, serek topiony)
  • Jajecznica na maśle 

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (jabłko, marchew)

11:00 ZUPA:

  • Ogórkowa (drób, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, por,  ziemniaki, ogórek kiszony, śmietana)

13:30 II DANIE:

  • Filety rybne (ryba, jaja, bułka tarta)
  • Puree ziemniaczane (ziemniaki,masło, jogurt naturalny)
  • Surówka (marchewka)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Sałatka owocowa
X