Jadłospis na nadchodzący tydzień

Poniedziałek - 

8:30 ŚNIADANIE:

  •  

10:00 II ŚNIADANIE:

  •  

11:00 ZUPA

13:30 II DANIE:

  •  

14:30 PODWIECZOREK:

  •  
Wtorek - 12.11.2019

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbata owocowa
  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi (mleko, płatki owsiane)
  • Kanapki z białego/ciemnego pieczywa z serkiem Almette (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, serek Almette)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (jabłko, marchew)

11:00 ZUPA:

  • Koperkowa (drób,marchew, pietruszka korzeń  i nać, seler korzeń, cebula, por, ryż, śmietana, koper)

13:30 II DANIE:

  • Makaron z twarogiem  (makaron, twaróg, jogurt naturalny, cukier waniliowy)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Dyniowe ciasto (jaja, cukier, mąka, olej, proszek do pieczenia, soda, dynia)
Środa - 13.11.2019

8:30 ŚNIADANIE:

  •  Herbata z cytryną
  • Kanapki z białego/ciemnego pieczywa z szynką/ serkiem owocowym (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło,szynka, serek owocowy)
  • Sałatka z selerem (jaja, szynka, seler, ogórek, kukurydza, majonez)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (marchew, jabłko)

11:00 ZUPA:

  • Rosół z makaronem (drób, marchew, pietruszka korzeń i nać, seler korzeń, cebula, por, makaron)

13:30 II DANIE:

  • Kotlety drobiowe (pierś z kurczaka, jaja, masło, przyprawy, bułka tarta)
  • Puree ziemniaczane (ziemniaki, masło, jogurt naturalny)
  • Surówka (kapusta młoda, marchew, majonez)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Galaretka owocowa
Czwartek - 14.11.2019

8:30 ŚNIADANIE:

  •  Herbata owocowa
  • Kanapki z białego/ciemnego pieczywa z masłem, serem i ogórkiem (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, ser, ogórek)
  • Ryż z jabłkami  (ryż, jabłka, cukier)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (marchew, jabłko)

11:00 ZUPA:

  • Grochowa (drób, wędzonka, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula,ziemniaki, groch, majeranek)

13:30 II DANIE:

  • Placki ziemniaczane (ziemniaki, jaja, mąka, cebula)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Jogurt owocowy
Piątek - 15.11.2019

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbata owocowa
  • Kanapki z białego, ciemnego pieczywa z masłem, serkiem i pomidorem (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, serek, pomidor)
  • Jajecznica na maśle

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (jabłko, marchew)

11:00 ZUPA:

  • Barszcz biały (drób, kiełbasa, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, por, ziemniaki, jaja, śmietana, ocet, majeranek)

13:30 II DANIE:

  • Filety rybne (mintaj)
  • Puree ziemniaczane (ziemniaki, jogurt naturalny, masło)
  • Surówka (kapusta kiszona)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Sałatka owocowa
X