Jadłospis na nadchodzący tydzień

Poniedziałek - 10.08.2020

8:30 ŚNIADANIE:

  • Kakao (mleko,kakao)
  • Pyszne i zdrowe kanapeczki kolorowe (bułka pszenna, żytnia, masło, szynka, ser żółty, pomidor, ogórek, jajko, papryka)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (jabłko, marchew)

11:00 ZUPA:

  • Pomidorowa z ryżem (drób, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, por, przecier pomidorowy, ryż)

13:30 II DANIE:

  • Makaron z truskawkami (makaron, truskawki)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jarzyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Jogurty owocowe
Wtorek - 11.08.2020

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbata owocowa
  • Płatki kukurydziane (mleko, płatki kukurydziane bezglutenowe)
  • Kanapki z białego/ciemnego pieczywa z dżemem/serem żółtym i pomidorem (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, dżem, ser, pomidor)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (jabłko, marchew)

11:00 ZUPA:

  • Ogórkowa (drób, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, por, ziemniaki, ogórki kiszone, śmietana)

13:30 II DANIE:

  • Kotlety drobiowe (pierś z kurczaka, przyprawy, jaja, masło,  bułka tarta)
  • Puree ziemniaczane (ziemniaki, maslo, jogurt naturalny
  • Surówka (mizeria)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Kisiel owocowy
Środa  - 12.08.2020

8:30 ŚNIADANIE:

  •  Herbata z cytryną
  • Kanapki z białego/ciemnego pieczywa z pasztetem i ogórkiem (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, pasztet, ogórek)
  • Sałatka z selerem (jaja, szynka, seler, ogórek, kukurydza, majonez) 

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (marchew, jabłko)

11:00 ZUPA:

  • Grochówka (drób, wędzonka, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, por, ziemniaki, groch, majeranek)

13:30 II DANIE: 

  • Naleśniki z dżemem (mąka, mleko, jaja, cukier, dżem)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Galaretka owocowa 
Czwartek - 13.08.2020

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbata owocowa
  • Kanapki z białego/ciemnego pieczywa z masłem, serkiem i ogórkiem (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło,serek, ogórek)
  • Kasza manna z truskawkami (mleko,kasza manna, truskawki) 

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa ( jabłko, marchew)

11:00 ZUPA:

  • Makaronowa ( drób, kiełbasa, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, por, makaron, śmietana)

13:30 II DANIE:

  • Pulpety w w sosie koperkowym  (mięso mielone wieprzowe, mąka, cebula, marchew, przyprawy, pietruszka korzeń, bułka tarta, jaja, przyprawy, wywar, śmietana, koper)
  • Puree ziemniaczane (ziemniaki, masło, jogurt naturalny)
  • Surówka (marchewka z chrzanem)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Wafle z masą krówkową (wafle tortowe, masa kajmakowa)
Piątek - 14.08.2020

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbata owocowa
  • Kanapki z białego, ciemnego pieczywa z masłem, serkiem Almette (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, serek Almette)
  • Jajecznica na maśle  

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa (jabłko, marchew)

11:00 ZUPA:

  • Jarzynowa (drób, marchew, pietrucha korzeń , seler korzeń, cebula, por, ziemniaki, brokuł, brukselka, fasola szparagowa, kalafior, śmietana)

13:30 II DANIE:

  • Paluszki rybne 
  • Puree ziemniaczane (ziemniaki, jogurt naturalny, masło)
  • Surówka (kapusta kiszona)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Sałatka owocowa
X