Jadłospis na nadchodzący tydzień

                                                                                 Przykładowe menu

8:30 ŚNIADANIE:

  • Kakao (mleko, kakao)
  • Pyszne i zdrowe kanapeczki kolorowe (bułka pszenna, żytnia, masło, szynka, ser żółty, pomidor, ogórek, jajko, papryka)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa

11:00 ZUPA:

  • Rosół z makaronem (drób, marchew, pietruszka korzeń i nać, seler korzeń, cebula, por, makaron)

13:30 II DANIE:

  • Pampuchy z sosem truskawkowym (mąka, jaja, mleko, drożdże, masło, sos truskawkowy)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Wafle z marmoladą (wafle tortowe, marmolada)
                                                                                                 Wtorek 

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbata z cytryną
  • Kanapki z białego/ciemnego pieczywa z szynką i pomidorem (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, szynka, pomidor)
  • Makaron z budyniem (mleko, budyń)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa

11:00 ZUPA:

  • Ryżanka (drób, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, por, ryż, papryka, koper)

13:30 II DANIE:

  • Bitki drobiowe w sosie własnym  (pierś z kurczaka, przyprawy, rosół drobiowy, mąka, cebula, marchew, śmietana, por, zioła)
    Puree ziemniaczane (ziemniaki, masło, jogurt naturalny)
  • Surówka (kapusta z marchewką)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Jogurty owocowe
                                                                                                  Środa  

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbata  z cytryną
  • Kanapki z białego/ciemnego pieczywa z  pasztetem i ogórkiem (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło,  pasztet, ogórek)
  • Sałatka z szynką (szynka, ogórek konserwowy, jaja, kukurydza, majonez)

10:00 II ŚNIADANIE:

  •  Owoce, warzywa

11:00 ZUPA:

  • Krupnik (drób, wędzonka, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, por, ziemniaki, ziemniaki, kasza jęczmienna)

13:30 II DANIE: 

  • Łazanki z kapustą (makaron, kapusta kiszona, kiełbasa, cebula, masło)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Ciasto domowe
                                                                                               Czwartek 

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbata owocowa
  • Kanapki z białego, ciemnego pieczywa z masłem, wędliną, serem i rzodkiewką (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, ser, wędlina, rzodkiewka)
  • Kasza manna z sosem malinowym  (makaron, kasza manna, sos)

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa

11:00 ZUPA:

  • Ogórkowa (drób, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, por, ziemniaki, ogórki kiszone, śmietana)

13:30 II DANIE: 

  • Gulasz z kaszą pęczak (mięso wieprzowe, przyprawy, mąka, cebula, marchew, kasza pęczak)
  • Surówka (ogórek korniszony)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyny)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Galaretka owocowa
                                                                                                 Piątek 

8:30 ŚNIADANIE:

  • Herbata owocowa
  • Kanapki z białego, ciemnego pieczywa z serkiem Almette i pomidorem (pieczywo białe pszenne, pieczywo ciemne, masło, serek Almette, pomidor)
  • Jajko w majonezie

10:00 II ŚNIADANIE:

  • Owoce, warzywa

11:00 ZUPA:

  • Barszcz biały (drób, kiełbasa, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, cebula, por, ziemniaki, jaja, ocet, śmietana, majeranek)

13:30 II DANIE:

  • Pierogi ukraińskie (mąka, żółtka, mleko, masło, boczek, cebula, ziemniaki, twaróg)
  • Surówka (marchewka)
  • Kompot (owoce leśne: czerwona i czarna porzeczka, jagoda, jeżyna)

14:30 PODWIECZOREK:

  • Sałatka owocowa
CLICK TO EDIT
X